Mc-tur, nya tyger och facebook

I dag fyller käre maken år. Vi tog en tur med mc till Västervik. Käkade på Saltmagasinet. Gott, dyrt och lite mat. Mycket bra service. Vi fick nybakat bröd och appertif. Vi åt gös som var jättegod.

I går la vi in massor med nya tyger. Maken gjorde det medans han såg på fotboll. Han klarade två saker på en gång. IMPONERAD. :)

Jag har börjar med facebook. Jag vet att det har funnits länge men jag är lite sen ibland. Vet inte riktigt hur jag ska hinna allt. Men kan ju var kul att vara lite social på det moderna sättet. Men lite konstigt är det.

I morgon ska jag lägga in dragkedjor och nya kläppar som kom idag.

Posten och nya grejer.

Nu ska jag gnälla lite. Mitt postutlämningsställe har stängt. Affären har gått i konkurs. Det gör att jag nu måste åka till det "riktiga postkontoret. Prövade att åka till Konsum som också är utlämningsställe men si det gick inte. De är inte företagscenter.
Så jag måste åka ner till stan, hitta parkering, passa helt omöjliga öppettider. De har nämligen lunchsstängt i flera timmar, öppnar inte förrän 8 och stänger redan kl 18. Man blir snabbt van vid utlämningsställenas generösa öppettider.
Inte nog med detta i vintras ändrade posten sin sista tömningsstid på postlådan i stan. Nu töms sista lådan kl 18 i hela Vimmerby. Det påverkar mina möjligheter att vara riktigt snabb med att leverera paket till mina kunder.
Vilken service.
Jag hoppas att mitt utlämningsställe snart öppnar igen och att de blir företagscenter nu när postkontoret snart ska stänga.

Idag har jag gjort en STOR rensning i garderoben. Det blev ett antal kassar som får åka till Erikshjälpen. Vad skönt det känns när man har slängt saker. Man blir liksom lite lättare. Fast bara i känslan, tänk om det var så lätt att reducera vikten. Nu finns det plats för lite påfyllning av lite sommarkläder.

I går kom flera paket från USA. I helgen kommer vi scanna in tyger och böcker och tillbehör. Hyllorna fylls på igen. Va kul!

Det har kommit ett stort trådskåp också. 117 färger bomullstråd från Gutermann.


En bild på en mycket fin quilt som en kompis sytt. Den får symbolisera hur sysugen jag är. Snart räknar jag med att jag ska hitta till symaskin.


Sommarlov och tankar om höstens kurser

Nu har vi sommarlov. Min dotter har tagit stundenten och hon var så fin i sin studentmössa.Men inte ska hästar ha mössa. Här är dotterns häst på väga att bli tävlingsfin.


I butiken har vi börjat få skaplig ordning igen efter att vi packat upp alla tyger. Nu ska jag snart kanske få lite tid till att sy. Måste ju snart börja funderar på höstens kursprogram. En väskhelg blir det i alla fall. Är många som har önskat det. Sen är det många projekt som behöver landa i tanken så ska det nog kunna bli en bra kurshöst.


Lördag och sommarväder

Oj vad vi lägger in tyger i e-butiken. Käre maken jobbar med det för fullt. Jag städar och plockar i hyllorna för att få plats med alla nyheter.

I torsdags var vi 15 tjejer från jobbet som åkte till Norrköping och vårruset.
Detta är från uppvärmningen, som leddes av 4 killar från Friskis och Svettis.I eftermiddag var jag till stugan en sväng och lapade sol från bryggan.
Om någon såg mig så blev de bländade.Har varit och handlat en massa blommor och planterat på balkong och altan.
Nu gäller det bara att försöka sitta still och njuta. Att sitta still är ju inte min starka sida.
Får ta fram en quilttidning och något gott till fikat så klarar jag nog att sitta still en liten stund.


Inköpsresa

I helgen har vi varit nere hos en grossist och köpt på oss en massa nya grejer.
Det blev massor med nya tyger, Jelly Rolls från Moda, en mängd snygga batiktyger, färgglada mm.Vi köpte en linjal som har både inch och cm, svart bomullsvadd, ursnygga quilthängare och så mycket mera,så jag kan inte räkna upp allt.

Inte nog med att bilen var full när vi körde hem. Vi beställde också en del från Modas höstkollektioner. De kommer troligtvis till oss i september.


Jag har satt maken framför datorn så han lägger in allt så fort han hinner. Han säger att slaveriet i alla fall inte har upphört hemma på vår gata i Vimmerby.

Kolla in hemsidan så kommer ni snart få korn på alla nyheter.

www.villekullaquilt.se

RSS 2.0