Nytt projekt

Nu har jag börjat på någe nytt. Det är 60 graders blockhus. Till detta använder jag min 60 gradiga linjal. Det är kul när man kan använda en linjal till många olika mönster. Detta block ska sedan kombineras med en triangel. De har jag börjat på i kväll. De går i ljust- och mörkblått. 




Första gången jag använde den 60 gradiga linjalen var till Kuber i trappa.
Det var några år sen jag gjorde den. Det blev t o m ett mönster som jag säljer. Det tar sån tid att göra mönster så det har inte blivit nåt mer.



Ytterligare UFO

Har sytt färdigt ett UFO till. Sydde den som en sample till en kurs i Lazy Angle. Det är en linjal som man lätt syr snygga stjärnor med.
Var en framsida länge men så tog jag tag i den för ett år sedan och quiltade. Så blev den liggade ett år till. Men så hade vi syträff den 10 januari och då satt jag och sydde fast ytterkanten för hand. Jag syr den alltid för hand. Tycker det blir finast så.



Jag har quiltad med hjälp av Janome MC 11000. Den har quiltmönster inbyggda.
Här kommer en närbild.


Var lite svårt att centrera. Men denna blev bra.

Oh vad det är skönt när man är färdig med något. Då kan man känna att man kan börja med någon nytt utan att ha dåligt samvete för allt som ligger. Fast jag har mera UFO:n i gömmorna.
De tar nog aldrig slut.



Färdiga UFO:n

Veckan som varit har jag gjort färdigt några ufo:n.
Har stickat färdigt en sjal i lingarn. Härligt med sjalar, de blir färdiga relativt snabbt och blir inte fel storlek.
Sen hade jag ett par handledsvärmare som bara behövde några varv så blev de klara.

Men så har jag nu gjort klart min quilt i runda former.



Den är sydd i tyger från serien Fossil Fern. Skärmallar gör att det blir lätt att sy ihop blocken utan att behöva nåla och klippa jack i sömnsmånen.
Mycket kul att den äntligen är klar efter att i flera år hängt med som en framsida bara.

I dag ska jag packa lite paket. Min klubb "Sy av tygrester" har blivit en succé. Verkar vara fler än jag som har smålappar hemma.



Lördagkväll

Sitter och tittar på Robinson. Filar samtidigt på hemsidan. Har lagt in produkter till tygklubben. Flera har anmält sig. Jättekul. Nu ska här minskas på tygrester i hela Sverige. Jag har förstått att jag inte är ensam om att ha sparat på mig en del. Kul om det kan bli något av dem.



En bild på mig som skär med vår Rotary Ruler.

I morgon ska jag få besök av min syjunta. Vi har inget tema denna gång utan ska sy vad vi vill. Jag ska nog kanta färdigt några saker. Eller försöka att komma igång med att quilta min bargellocirkel. Har inte kommit till skott ännu.

Kursprogram och tygklubb

I går blev jag klar med mitt kursprogram för våren. Det blev några nyheter och några som har varit med förut.
Klubben för tygrester har jag bokat in startträffen vid två måndagar. Det kommer bli några lördagar också. Det kommer även finnas möjlighet att vara medlem på distans. Då betalar man avgiften, får startpaketet och anvisningar. Avgiften på distans är 80:- +frakt. Maila mig om du har frågor eller vill anmäla dig.

Mönster, där vi använder vår rester tillsammans med lite nya tekniker, kommer att finnas nya succesivt . Mönstren kan bara köpas av medlemmar i klubben. Vid köp av tyger och tillbehör i samband med mönsterköp ges 10% rabatt.
Det kommer att bli kurser även i de olika mönstren.

I morgon väntar en ledig dag. Hoppas det ges lite tid till att sy.
Ska kanske quilta min bargellocirkel. Det är en av mina kurser och även en kurshelg. Så här fina blir de.

UFO-dag

I dag har jag börjat att sy färdigt ett UFO som har hängt med på en massa mässor. Den är sydd i Fossil Fern och i runda former. Visar en bild när ytterkanten kommit på.

Vilken skön känsla det är när man tagit tag i UFO. Jag har ju ett antal.

TYGRESTER.    vilket tråkigt ord - rester(tänker då på uppvärmd gammal mat)
Håller på och förbereder en klubb som ska finnas i min butik. Den går ut på att sy fina projekt med hjälp av de tygrester man har liggande hemma. Jag beräknar kunna starta den i januari.

   Det kan väl inte bara vara jag som har en massa småbitar liggande?

 Så här ser en liten bråkdel ut av mina tygrester. Tänk att dessa gamla bitar kan bli en quilt.

Nu ska jag gå och fortsätta med mitt UFO.

Gott Nytt År

Nytt år med nya löften.
Mitt löfte är att jobba med min blogg. I dag har jag suttit nere i butiken och sytt på ett nytt quiltprojekt. Det var lite kallt idag så jag hade en brasa som sprakade medan jag sydde. Hur mysigt som helst.


Måste visa en bild på ett av mina barnbarn(hästen alltså) Visst är han söt som ren.


Här kommer mitt andra barnbarn. Han gillar vatten.
 

I morgon ska jag jobba mera med kursprojektet och försöka få ihop kursprogrammet.

RSS 2.0