UFO-mästare

Jag måste vara quiltarnas UFO-mästare. (UnFinished Object)
Jag har ofta bara börjat med ett project så är jag redan i tanken på ett nytt. Vilket innebär att jag inte gör det första riktigt klart innan jag börjar med nästa.
I kväll satt jag och sydde på ett UFO - en tavla utav AnnaKa. Så tog jag en paus och satte på radion. Då fick jag se mina redwork som jag gjort på min brodermaskin, Janome 300E. Jag tog broderierna och började plocka fram tyger som kanske passade till dem.
Jag har flera stora quiltar klara för ihopläggning med vadd och baksida. En har jag faktiskt börjat quilta i veckan. Har kommit till att jag ska quilta bården. Men nu har jag lagt undan den och börjat på något av alla andra påbörjade  saker. Ytterligare ett tecken på min UFO-hantering.
Jag har två veckor semester kvar. Så några UFO måste jag göra klart.
Jag får inte börja på NÅGOT innan jag har gjort klart 2 gamla saker, minst.

Här kommer faktiskat en bild på två väskor som blev klara förra veckan.
Så ibland blir saker färdiga. Tro det eller ej.

Måste ju få något nytt att skylta med till mässorna i höst.


Natti från en som har många saker på gång :)

Hoburgsgubben och min gubbe

Detta är Hoburgsgubben. Han står allra längst ner på Gotland och tittar ut över havet. Vi var i förra veckan och tittade på honom. Han var blå-lila om näsan. Undrar om det var vinden eller något annat som gjort hon till blånäsa.Detta är min gubbe och vår hoj utanför ringmuren i Visby. Ingen snygg bild på hojen. Men det får komma en annan gång

Syträff

Idag har jag haft två kompisar från Sliverdalen här hos mig, Sanna och Lotta. Vi har sytt, pratat och så naturligtvis fikat. Det kom några regndroppar när vi skulle fika så det fick bli balkongen med tak.
Jag sydde på en väska som har legat halvfärdig några månader. Jag räknar med att den blir klar i veckan så då kan det komma en bild. Har även förberett för att quilta ett täcke som har varit klart sedan i vintras.
Hoppas att det blir badväder i morgon. Då blir det att fara till stugan.
Nu är det snart sovdags. Hör att maken tittar på speedway på TV. Ska nog hålla honom sällskap en stund, jag är ju jämt annars nere i min källare där butiken och min syhörna är.
Natti!

Hemma igen

Nu är vi hemma från Gotland. Vi har haft tre härliga dagar i vackert Gotlandsväder. Gotland är så nära men kändes som att vara utomlands. Visby med sina gränder, restauranger och folkvimmel var mysigt. Vill nog åka dit igen. Vi såg bla Hoburgsgubben och var inne i Lummelundagrottan. Vi fick kanske tre droppar regn på oss på hela resan. Men idag när vi vaknade så kom regnet. Vilken tur man kan ha.
Nu är jag sysugen så jag hoppas att tid gives till det.

Regn och mc

Det har inte regnat på hela sommaren. Men just när vi ska åka på motorcykel-semester då kommer det. Det har hitills kommit 42 mm. Det blir att klä på sig regnstället utanpå skinnställ. Det gör att man ser ut som en teletubbies.
Makens lår är nu blå-lila. Han har svårt att sitta men vi får se hur det går på  motorcykeln. Vi ska ju inga längre sträckor, tack o lov. Bara till Oskarshamn och sen över till Gotland.
Igår var min sons svärföräldrar här. Det var grillat och tårta.
Ses!

Sylördag

I dag har jag sytt färdigt min stack and wack. Har sytt den i några av mina stormönstrade tyger.Nu är det bara quiltningen kvar. Tänk den som ändå hade en långarm-maskin.

Maken kom hem i går kväll med trasig lårmuskel. Han hade varit med jobbet och åkt vattenskidor. Inget för gubbar.
Blev mycket vila idag och värktabletter. Vi får snickra på sommar stugan en annan dag. Jag fick ju tid att sy istället. Inte så illa det heller.
I morgon fyller min son Roberts flickvän 19 år. Hon bor här för hon har sommarjobb på Granen(äldreboende).
Hennes föräldrar kommer hit på middag i morgon. Ska bli kul att träffa dem. Nu är jag så gammal att mina barn har svärföräldrar.
Blir nog ine någon sysöndag i morgon ialla fall.
Ha det !

Växjö

I dag har vi varit i Växjö. Det är första gången jag är där. Har bara åkt igenom tidigare. Hittade en tunika sydd i lappteknik. Var ju bara tvungen att köpa den. Borde kunna gå att sy en till med denna som mall. Får sätta det på att göra listan som finns i huvudet. Det är bara det att den listan är lång.
I går blev vi klara med scanningen av Fossil Fern till e-butiken.
Så här fin blev hyllan i butiken med alla tygerna.Man blir varm i kroppen av att bara se den eller låta fingrarna svepa över tygrullarna.
Är ju helt klart en tygnörd.
Nu är det bara två arbetsdagar kvar till 4 veckors semester. Ska bli skönt med ledigt så att jag kan ägna mera tid till mina tyger och symaskin. Ska ha lite kurser också.
Ha det

RSS 2.0