Dresden

Jag håller på o syr en quilt med hjälp av dresden-mall. Och vad får jag se: Jo i Fat Quarter har man ett mönster med samma mall. Vad kul. Det borde få upp intresset för dresden. Det är en snabb men mycket effektfullt mönster. Mitt blir en barnfilt och i tidningen är det en väggquilt och en duk.
Kom till vår monter på Syfestivalen och titta. 
Min quilt är som sagt inte färdig än men det är ju långt kvar tills på fredag.  Jag har ju hela bilresan på mig att göra kanten.


Massor med tyger,snart Syfestival och sista minuten-projekt

Det har kommit massor av nya tyger,
tillbehör och nytt nummer av myQuilt.Ett jättefint kaffetyg.

Det är mässa i Älvsjö nästa helg. Varför kommer man på en massa projekt strax innan det är dags? Jag syr för fullt. Maken skär tyg och vi funderar på hur montern ska se ut denna gång. Hur ska vi få plats med allt som vi vill visa upp? Vad ska vi ta med och vad ska vi lämna hemma?


Grodor

Det har kommit grod-tyg. Små söta och stora glada grodor.


       


Du hittar dom under Nyheter
Ny väska med Yo-Yo

Håller på med en ny väska. Det är tänkt att den ska bli klar till syfestivalen. Jag brukar sitta i bilen med något sistaminutenjobb. Hoppas att jag slipper det denna gång. Eller är det kanske så att det hör till.

Väska är prydd med 13 yo-yo. Kommer visa hur man gör dom på mässan. För er som ännu inte provat på.
Detta är den största vi har. Men det är inte den jag har på väskan.


Nya batiktyger

Nu har det kommit nya batiktyger i härliga färger. Man kan undra hur de kan får till så snygga nyanser och mönster. Här är några av dem:

                           


                            


Det kom också en sk glad serie: Sugar and Spice

                               
 
   
                             


Binding-clips

Har du någon gång stuckit dig på nålar när du ska sy fast din binding? Det har jag. Så hittade jag detta hjälpmedel. Vi kommer att visa den på Syfestivalen i Älvsjö. Quilten i bakgrunden är från senaste Fat quarter-tidningen.


Janome Horizon 12000

Nu har man släppt Horizon 12000 i USA. Till Sverige kommer den under oktober månad. Du kommer att kunna prova den hos oss på Villekulla Quilt.

Nu har Janome en speciell hemsida för den nya dröm-maskinen. 
http://www.janomespecials.com/mc12000/index.htm

RSS 2.0